Konečně jsem byla schopna vám nafotit a sepsat tento recept na nejvíc boží Kinder Bueno cheesecake. Patřím mezi největší milovníky Kinder Buena (a taky Kinder Pingui, takže to si možná dáme příště) a nemohla jsem se s vámi o tento skvost nepodělit. Pokud jste zkoušeli můj Lotus cheesecake, tak tenhle bude v základu dost podobný a tím pádem i hodně jednoduchý na přípravu. Tak jdem na to!
Ingredience na korpus:
- 130g Bebe sušenek
- 60g másla
Jestli chcete cheesecake ještě o něco víc vytunit, tak do korpusu přidejte na jemno nasekané kousky Kinder buena.
Ingredience na krém:
- 500g mascarpone
- 180 ml 33% smetany ke šlehání
- 50g cukru moučka
- 100g kinder čokolády
- 1ČL vanilkové esence
- 8g želatiny (+ 40 ml studené vody)
- Kinder Bueno
Ingredience na polevu:
- Kinder Bueno- rozpuštěná čokoláda
U polevy si můžete vyhrát podle svých představ - můžete celý cheesecake polít čokoládou, přidat šlehačku, anebo třeba lískové oříšky, tady už se meze nekladou. :)
Postup:
1. Prvním krokem bude samozřejmě korpus. Bebe sušenky jsem rzdrtila v mixéru a máslo rozpustila v mikrovlnce. Obě ingredience jsem smíchala dohromady a lžičkou přimačkala na dno formy (sklenice funguje taky skvěle). Počítejte s tím, že když bude máslo moc horké a sušenky moc rozdrcené, korpus se bude lepit. Pokud se tak stane, stačí ho dát na pár minut do lednice a poté opět lžičkou zapracovat do formy.
2. Mezitím, co nám bude korpus ležet v lednici si připravíme krém. Ale ještě než se na něj vrhneme, si rozpustíme Kinder čokoládu. Můžete ji rozpustit klasicky v mikrovlnce a nebo jako já ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu necháme odpočívat.
3. A jdeme konečně na ten krém. Ve větší míse vyšleháme dohromady mascarpone, cukr a vanilkový extrakt a poté přilejeme vychladlou rozpuštěnou čokoládu. Vše mixujeme ručním nebo stolním mixerem.
Podle vaší chuti můžete přidat do krému více cukru nebo čokolády, pokud byste chtěli cheesecake více čokoládový.
4. V jiné míse vyšleháme do tuha smetanu ke šlehání, kterou poté přidáme ke krému. Pokud chcete, aby cheesecake držel lépe svůj tvar, můžete přidat i želatinu.
5. Do hotového krému jsem ještě přidala najemno nasekané kousky Kinder Buena. Doporučju tady ten krok přeskočit, pokud víte, že vám bude cheesecake ležet v lednici delší dobu. Protože oplatka za pár dnů navlhne a místo křupavého elementu by vám spíše přišlo, že jíte papír. :D
6. Výsledný krém nalijeme do formy s korpusem a dáme alespoň na pár hodin ztuhnout do lednice. Já nechávám nejlépe celou noc.
7. Ráno si cheesecake ozdobte dle libosti. Já ho polila jen čokoládou a přidala na něj kousky Kinder Buena, ale ještě lepší bude rozhodně se šlehačkou, kterou jsem momentálně doma neměla (i když jsem měla za to, že ji mám :D). Nicméně i přesto dort chutnal opravdu výborně!
Pěkná kalorická bomba, ale mňaaaam, dala bych si. 😃
OdpovědětVymazatKalorická bomba to určitě je, ale jednou za čas někomu na narozeniny třeba to neuškodí :D
VymazatNo tak tohle vypadá luxusně. Recept si uložím jestli můžu. :)
OdpovědětVymazatVítejte u Mišky
Jasně, určitě pak někdy vyzkoušej :)
VymazatTaké jsem si říkala, že to je kalorická bomba :D ale Bueno miluji, takže bych se toho ujedla!
OdpovědětVymazatSomethingbykate
Přesně tak :D
VymazatPane jo, to je snad nejluxusnější nepečený dort.
OdpovědětVymazatJestli to nebude vadit, asi si vypůjčím recept a někdy ho zkusím ;)
Vypadá to úžasně. Můžu se jenom zeptat jak velkou formu jsi použila? :)
OdpovědětVymazatPanebože, mňaaaaaam!! Ale pěkně kalorická bomba. :D
OdpovědětVymazat