neděle 15. března 2020

Moje oblíbené seriály


Sama dobře znám ten pocit, když chcete začít koukat na nějaký nový seriál, ale je jich tolik, že nevíte, pro který se rozhodnout dříve. Proto mám pro vás dnes článek s tipama na 10 seriálů, ale zapomeňte na klasiku jako jsou F.R.I.E.N.D.S., HIMYM a nebo Big bang theory. Ano, sice tyhle tři seriály patří mezi mé nejoblíbenější, ale zná je snad každý, takže se pojďme mrknout na něco  trochu novějšího..

Money Heist


Money Heist neboli La casa de papel, musím dát hned na první místo, protože tento seriál je geniální! Ve zkratce jde o snad tu největší loupež v historii všech seriálů, která je do jediného detailu  skvěle promyšlená. Už od začátku vás vtáhne do svého příběhu a s každým dalším dílem začne být napínavější a zajímavější a vy nebudete chtít přestat koukat, dokud nezjistíte, jak to celé dopadne. 
Na ČSFD má 90% hodnocení, to si myslím mluví za vše [haha]. 

You


You není klasický seriál, u kterého vypnete nebo se odreagujete, spíše naopak. Je plný dramatických a napínavých scén, které vás budou držet ve střehu. Příběh se točí okolo, ze začátku, úplně normálního prodejce knih, ze kteréhho se postupem času vyklube stalker, který je možná nebezpečnější než se na první pohled může zdát. 

Atypical

Atypical, seriál, který poukazuje na to, jaké to je mít v rodině autistu, který se rozhodne začít randit a ne vždy to musí dopadnout podle představ. Díky seriálu se vcítíte do situace samotného Sama, který autismem trpí, ale také do situace jeho sestry, rodiny či spolužáků, kteří to s ním občas taky nemají lehké. Nesmí chybět samozřejmě i vtipné scény, které celému seriálu dodávaí třešničku na dortu. 

Locke & Key

Locke & Key, v překladu Zámek a Klíč, je příběh rodiny, která se po smrti svého otce přestěhuje do starého rodinného domu. Nejmladší ze sourozenců začne na zvláštních místech nacházet kouzelné klíče, o kterých by se vám ani nesnilo. Postupem času ale zjistí, že pokud se klíče dostanou do špatných rukou, mohlo by to způsobit fatální následky. 

Sex Education


Sex Education (Sexuální výchova) je další ze seriálů ze středoškolského prostředí. Hlavní hrdina začne svým spolužákům dávat sexuální rady do života a je v tom dost dobrý, ještě aby ne, když je jeho matka terapeutka. Proto mu největší rebelka ve škole navrhne, aby spolu začali vést sexuální poradnu. 
Pokud hledáte seriál na "odreagovačku", tohle je správná volba - nasmějete se, občas vám bude trošku trapně, ale hlavně vás bude zajímat, jestli se hrdinové dají dohromady a nebo skončí úplně s někým jiným. 

Black Mirror

Black Mirror, neboli Černé zrcadlo, je sled jednotlivých povídek, promítající ne až tak vzdálenou budoucnost a to je na tom to nejvíc znepokojující. Každý díl zaznamenává jiný příběh, ale ve finále jsou všechny stejné - snaží se poukázat na  nedomyšlené a často až mrazivé důsledky technologického vývoje v moderním světě.  Některé díly dokonce nejsou od naší současnosti nijak daleko. 

The 100


The 100 se vám určitě bude líbit, pokud máte rádi seriály s postapokalyptickou tématikou. Země byla zničena nukleární válkou, ale pár stovek lidí přežilo ve vesmíru, kde mají jen určitý počet potravin a také kyslíku. Proto s rozhodnou po téměř 100 letech zjistit, jestli je planeta stále obyvatelná. A tak vyšlou 100 mladých delikventů, kteří zanedlouho zjistí, že na Zemi nejsou sami.
Garantuju vám, že seriál budete hltat natolik, že budete mít možná i problém ho po všech těch hodinách vypnout [haha]. 

Daredevil a Punisher 




Fanoušci Marvelu jistě tyto dva seriály ocení. Jedná se o dva zcela odlišné seriály, které na sebe ale  skvěle navazují. Daredevil je příběh o advokátovi, který ve svých devíti letech oslepl, nicméně jeho ostatní smysly jsou mimořádně silné a nápomocné při dosahování spravedlnosti. Punisher je spin-offem již zmíněného seriálu Daredevil, který vám odhalí celý příběh z jiné stránky. 

Riverdale 

Riverdale bude možná už většina z vás znát, ale já ho i tak musím zmínit. I když se jedná o teen seriál, příběhy hlavních hrdinů nejsou až tak růžové, jak se může zdát. Každá série je propletená záhadami, intrikami, ale také vraždami. 

A jaké jsou vaše oblíbené seriály? :) 

SHARE:

1 komentář

  1. Mně se líbí ten seriál Key. Jinak včera jsem se začala dívat na Sex education. :) Stáhla jsem si Netflix.
    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Blog Design Created by pipdig