čtvrtek 20. února 2020

Kam v Londýně za dobrým jídlem?


Nevím, jak pro vás, ale pro mě je tohle struggle n.1, když cestuju někam do zahraničí - kde se dobře najíst za dobrý peníze? Je logický, že když jedete do Itálie, tak chcete zkusit tu nejlepší pizzu a těstoviny, tak začnete prohledávat internet. Stále je toho ale tolik, že se nemůžete rozhodnout. A nebo najdete nějakou dobře hodnocenou restauraci, ale nechce se vám kvůli ní jezdit přes půlku města. Proto jsem se rozhodla vám v dnešním článku vypsat tipy na podniky, kterých najdete v Londýně hned několik a neutratíte v nich půlku vaší výplaty, takže pokud plánujete v nejbližší době cestu do Londýna, tak vám vaše hledání trošku usnadním.

Camden Markets 

Tady tohle místo prostě musíte navštívit, když budete v Londýně! Camden markets najdete v části Londýna "Camden Town", který je trošku dál od centra, ale opravdu stojí za to. Najdete zde velké množství streetfoodových stánku se vším možným, na co si jen vzpomenete. Od smažených jídel, přes těstoviny, buritta až po vegetariánské a veganské pochoutky a samozřejmě nesmí chybět i stánky se sladkým. Já bych vám nejvíc mohla doporučit tyto stánky:


The Cheese Wheel: Domácí těstoviny, které udělají přímo před vámi a obalí je v pořádné porci sýra
Kolkati: Výborné tandori kuřecí maso v měkkoučké pitě se zelninou
Churros London: Klasické churros obalované ve skořicovém cukru s čokoládovým, karamelovým a nebo česnekovým dipem
The Patate: Hovězí burger se speciálním francouzským sýrem dle vlastního výběru 

Veškerou nabídku najdete na jejich oficiálních stránkách a je fakt z čeho vybírat, takže doporučuju si dát třeba jednu porci ve dvojici, abyste toho ochutnali co nejvíce. Ve většině stánků dáte za jídlo 8£, pokud k tomu budete chtít i hranolky, zaplatíte 10£.

Nando's 

Další oblíbená restaurace, kterou možná znáte, pokud jste (nebo jste byli) fanoušci One Direction, protože Niall Horan tuhle restauraci taky zbožňuje [haha]. Jedná se vlastně o kuře, které připravují ve speciálním africkém koření a vy si můžete říct, jak moc pálivé ho chcete, popřípadě si jej můžete dochutit omáčkami, které jsou rozdělené podle stupně pálivosti. Tenhle podnik ale funguje na trošku jiném principu než klasické restaurace či fastfoody. Usadíte se, servírka vám přinese menu a vy si poté jdete objednat k baru, kde rovnou i zaplatíte. Jakmile vám jídlo donesou, tak si vy sami musíte přinést talíř, příbor a omáčky. Pokud si budete objednávat něco s více přílohami doporučuji toho zkusti co nejvíce. V nabídce mají klasické hranolky, bramborovou kaši, rýži s kořením a nebo třeba mix zelených lusků. Můžete si zde taky koupit bezedný nápoj, který si pak podle potřeby sami doplňujete.


Itsu 

Tenhle řetězec, který najdete všude po Londýně si určitě zamilujete, pokud máte rádi sushi. Mají ho zde už předpřipravené v krabičkách, takže si můžete vybrat, co chcete a odnést si ho třeba do parku nebo na hotelový pokoj. Najdete tady i saláty a nebo teplá jídla, které ale odzkoušené nemám, takže posoudit nemůžu. Sushi tady mají ale dost dobré a ceny jsou přijatelné. Nejlepší na tomhle podniku je ale to, že hodinu před zavíračkou mají na vše 50% slevu! Takže místo 5 liber za krabičku sushi dáte jen 2,5, což je fakt super cena!


Ed's Easy Diner 

Poslední dva podniky bych spíše zařadila do skupiny "fastfoodů", ale určitě by patřily k těm lepším. Tohle bistro v americkém stylu nám poradil kamarád a musím říct, že jsme z něj byli s přítelem nadšení. V nabídce najdete i bohaté snídaně, my jsme se sem ale dostali v čase oběda, takže jsme si dali americkou klasiku - burger. Jak už na fotce můžete vidět, tak burgery tady opravdu odpovídají tomu, co vidíte na obrázku, zároveň zde nabízí mimo klasických hranolek taky cibulové kroužky nebo smažené mřížky. Bezedný nápoj nebo milkshake je samozřejmostí. Zaplatíte tady sice o trochu více než v klasickém fastfoodu, ale opravdu to stojí za to!


Domino's Pizza 

Mým posledním typem není nic jiného než pizza. Možná tenhle řetězec už znáte pokud jste ze Slovenska nebo z Brna, protože nám tu minulý rok vyrostly rovnou dvě pobočky. Na Domino's se mi nejvíce líbí jejich dealy. Většinou mají ve stálé nabídce akci např. při koupi dvou pizz je budete mít o 30 Kč levnější, 2+1 zdarma a nebo třeba teď v únoru mají dokonce akci 1+1 zdarma! Pokud se nemůžete rozhodnout, jakou si dát, tak si buď můžete seskládat vlastní kombinaci a vybrat si i jaké těsto chcete (tenké nebo klasické), ale já mám nejradši Pepperoni Passion - pořádná porce salámu a sýra, který se táhne jako ve filmu. My dokonce dostali zdarma i krabici s cookies za to, že jsme na naši objednávku dlouho čekali, takže doporučuji všemi deseti.


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig