neděle 16. února 2020

6 věcí, které vám usnadní cestování a taky ušetří peníze


Ahoj, dneska pro vás mám další článek o cestování, který doufám pomůže mnohým z vás, protože mně těchto 6 tipů, které vám prozradím, opravdu cestování usnadňuje. Pro ty z vás, co mají radši videa, tak vám sem dám odkaz na jedno, které jsem nedávno točila a ve kterém zmiňuji všech 6 bodů. A vy, co máte radši psanou formu a nebo pokud si chcete tipy uložit, abyste je pak lépe dohledali, tak čtěte dál.

Tip číslo 1: Itinerář 

Ještě předtím než se vydáte někam do ciziny nebo na místo, kde jste ještě nikdy v životě nebyli, tak je dobrý si udělat předběžný seznam míst, kam se chcete podívat. Já si před každou cestou sepíšu vše, co bychom chtěli vidět, otevřu si mapy a udělám si plán Takhle se vyhnete tomu, že se budete dlouho rozhodovat, co který den vlastně navštívíte a taky můžete zfouknout všechny památky v okolí, aniž by se vám stalo, že se na stejné místo budete některý den muset vracet. Ušetří vám to čas a hlavně i nervy, to mi věřte. 


Tip číslo 2: Seznam věci, co si zabalit 

Věřím, že většina z vás tohle praktikuje vždy, když někam jedete. Udělat si seznam věcí, co si zabalit je super, protože potom většinou na nic důležitého nezapomenete. Jenže, co když jedete někam, kde jste ještě nebyli a nevíte, co přesně na sebe, aby vám nebyla zima/horko a zároveň nechcete mít přervaný kufr blbostma, které stejně nevyužijete? Přesně v tomhle případě vám poslouží aplikace PackPoin, kde si pouze nastavíte kdy a kam jedete, na jak dlouho a také, co tam chcete dělat (válet se u moře, chodit po horách apod.) a aplikace vám sama vyhodnotí vše, co je dobré si zabalit. Samozřejmě si nemusíte balit úplně vše, co vám aplikace nabízí, ale určitě vám v některých směrech pomůže vzít si to, co se vám opravdu bude hodit.


Tip číslo 3: Citymapper 

Tahle aplikace je opravdový must have! Pokud se úplně nevyznáte v metru a celkově v hromadné dopravě určitého města, tak se s touto aplikací už bát nemusíte, protože vás dostane opravdu kamkoliv (tak teď to znělo jak věta z Teleshoppingu, haha). Ale ne, tahle aplikace je opravdu skvělá - stačí když si vybere město, ve kterém se momentálně nacházíte, zadáte odkud a kam se chcete dostat a aplikace už vás sama navede. Detailně vám popíše, kde máte zahnout, kolik pater máte sejít dolů, abyste se dostali na správnou stanici metra, který vagon je momentálně nejmíň narvaný a taky vám ukáže ceny, kolik vás bude doprava stát, jo a taky čas, za který na dané místo dorazíte. Můžete si nastavit upozornění před cílovou zastávkou a nebo si zadat adresu bydliště a pomocí funkce "Get me home" vás aplikace dopraví až domů. Aplikace je opravdu velmi jednoduchá a myslím, že ji pochopí úplně každý.


Tip číslo 4: Apple Pay / Google Pay

Pěněženku má dneska online vlastně úplně každý, kdo má chytrý telefon, tak je škoda toho nevyužít, když je to zadarmo a navíc vám to usnadní více než jen placení v obchodě. Doporučuji si vaši platební kartu nahrát hlavně pokud jedete do města, kde se dá kartou platit například při vstupu do metra. V Londyně si třeba buď musíte založit Oyster card (což se vám úplně nevyplatí, pokud tam nejste na dýl jak na měsíc) a nebo můžete platit platební kartou, což je ale trochu nepraktický i nebezpečný, když kartu pořád vytahujete z peněženky. Zatímco když si vaši kartu nahrajete právě do Apple Pay či Google Pay, tak stačí vytáhnout telefon a terminál vás v klidu pustí. Nejsou zde žádné poplatky a tuším, že Komerčka dává dokonce 300,- za to, když přes Apple Pay 3x zaplatíte a to je super, no ne? :)
Zároveň můžete vaši chytrou peněženku používat i k uložení letenek, jízdenek a podobných důležitých věci, které byste jinak museli složitě hledat v emailové schránce. Takhle budete mít vše na jednom místě a ihned po ruce.


Tip číslo 5: Úschovna zavazadel 

Vsadím se, že se i vám někdy stalo to, že vám letadlo odlétalo až odpoledne nebo k večeru, ale vy jste museli hotel opustit už dopoledne. No ale co se zavazadlama? Některé hotely nabízí, že si u nich můžete vaše kufry nechat, ale to je pouze na vyžádání a taky je docela na prd, když bydlíte dál od centra nebo od letiště. Na internetu najdete spoustu odkazů na zprostředkovatele, kteří vám kufr pohlídají. Když jsme byli v Londýně, tak jsme si našli stránku Stasher, kde zaplatíte 6 liber za kufr a nemusíte se už o nic starat. Můžete si vybrat z mnoha míst po centru, většinou se jedná o různé trafiky či obchody, kde na to zkrátka mají místo. Taky se nemusíte obávat, že byste svůj kufr už nikdy neviděli, jen si musíte najít ověřený zdroj!


Tip číslo 6: Booking 

Ubytování je jedna ze základních věcí, kterou byste měli řešit ještě před odjezdem, pokud teda necestuje radši na "punk". Všichni určitě znáte Airbnb, kde bydlíte přímo u někoho doma, my s přítelem máme ale osobně radši Booking. Pro nás je super v tom, že už máme genius členství, kde máte různé výhody, jako například 10% slevu na ubytování, skyté nabídky, snídaně zdarma a nebo upgrade pokoje. Nám teď navíc budou ještě z našeho posledního ubytování vracet 35 euro, které vám jen tak někdo nedá, že jo. A poslední super věc - v jejich mobilní aplikaci máte vylepšené ceny.


SHARE:

2 komentáře

  1. Už jsem viděla video, určitě skvělý nápad i na článek. :)

    <a href="http://somethingbykatep.blogspot.com/Somethingbykate</a>

    OdpovědětVymazat

Blog Design Created by pipdig