úterý 24. listopadu 2020

Tipy na vánoční dárky do 500 Kč


Ahooj! Už nám pomalu ale jistě začíná období vánočního šílenství, kdy lidi začínají nakupovat dárky pro své nejbližší. Pokud patříte mezi ty, co nakupují dárky na poslední chvíli a klidně to necháváte až na 23. prosince, tak bych s tím možná tento rok příliš neotálela. E-shopy i všechny dopravní společnosti budou vitížené víc než kdy jindy a myslím si, že většina z nás bude ráda, když mu dárky do Vánoc vůbec stihnout přijít (pokud se teda nějakým zázrakem neotevřou do Vánoc obchodní centra). 

Já sama se vždy snažím vymyslet dárek, který jednak potěší, ale také musím vědět, že ho daný člověk opravdu využije a nebude to jen něco, co se doma hned po Štědrém dnu někam založí. Vsadím se, že na tom nejsem tento rok sama, ale můj stav účtu je na tom opravdu bídně, takže jsem si pro vás připravila tento článek s tipama na dárky do 500 Kč. 

Dárky pro ni 

Pomocníci do kuchyně

Čím jsem starší, tím více ocením praktické dárky, které mi pomůžou usnadnit každodenní život. A mezi ně patří i pomůcky do kuchyně. Od minulého roku máme dost podobný otočný stojan na kořenky a je to ta nejlepší věc! Nejenom že máte všechno nejpoužívanější koření přehledně uspořádané na jednom místě a zabere to jen malou část kucyňské linky, ale zároveň se nemusíte bát, že by se vám do něj dostaly moli (tak jak se to stalo kdysi nám). A pokud vaše maminka nebo kamarádka ráda peče, můžete sáhnout po nějakých vychytávkách na zdobení či například krájení dortů. 

Diař 

Diář už je dnes mou každodenní částí života a opravdu se bez něj neobejdu. Již čtvrtým rokem používám diář od značky Love & Story design a nemůžu si ho vynachválit. Velké plus pro mě je, že jeho obsah je v angličtině, ale pokud to není úplně váš šálek kávy, tak můžete pořídit samozřejmě i v českém provedení. V nabídce najdete buď diař s pevnou vazbou (malý i velký) a nebo s kroužkovou vazbou.

Mimo tuto značku je hodně oblíbený i Doller, A cup of style a nebo třeba Happy planner, ale ten už se pohybuje ve vyšší cenové kategorii. 

1. Love & Story design     2. Doller     3. A cup of style    

Víno

Vsadím se, že každý z nás má ve svém okolí ženu, která miluje víno a cokoliv s ním spojené. Tak proč jí neudělat radost vtipnou skleničkou, rohožkou a nebo praktickým stojanem. Můžete takových věcí koupit více a seskládat balíček, ve kterém se bude nacházet i její oblíbené vínko. 

1. Sklenice na víno     2. Rohožka     3. Stojan na víno 

Organizér

Ať už se jedná o organizér na kosmetiku, šperky nebo třeba hodinky, žena vždy ocení, když může mít ve svých věcech pořádek. A nejenom, že se šperky nebudou válet všude možně, ale zároveň to bude na kosmetickém stolku či komodě vypadat mnohem líp. Navíc se menší šperkovnice může hodit například i při cestování. 

1. Šperkovnice     2. Keramický talířek na šperky     3. Organizér na makeup

Přírodní produkty

Pokud jen přece plánujete nadělit pod stromeček kosmetiku, zkuste popřemýšlet nad něčím ekologičtějším, ať už jeho složením, obalem a nebo opakovatelným použitím. Ženu, co se více zajímá o životní prostředí to určitě potěší. 

1. Pratelné odličovací tampónky     2. Přírodní mýdlo     3. Zubní pasta v tabletách  


Dárky pro něj

Chytrá domácnost

Chlapi a chytrá elektronika, to je kapitola sama o sobě. A čím chytřejší, tím samozřejmě lepší. Jenomže sehnat nějakou takovou chytrou věcičku za dobrou cenu, dá zabrat. Můžete kouknout například po LED žárovkách nebo jakémkoliv jiném osvětlení, které lze ovládat na dálku ovladačem nebo přes telefon. A cokoliv na dobíjení, ať už se jedná o bezdrátovou nabíječku nebo powerbanku, se taky vždycky hodí. 


Hry na konzoli

Neznám chlapa, který by nikdy v životě nehrál hry na PC nebo na konzoli a pokud váš přítel, brácha či manžel hraje pořád, máte vyhráno. Nicméně pokud se vám nechce utrácet za hry v plné palbě, protože se ceny mnohdy pohybují okolo 1500 Kč a výš, tak můžete využít bazaru, který nabízí JRC. Buď můžete koupit hru, kterou už někdo měl a nebo prodat nějakou dohrátou, co máte doma a mít tak nový kousek levnější.
1. Fifa 2020     2. Diablo     3. Witcher

Vybavení do auta

Pokud máte doma milovníka aut a nebo je váš partner či tatínek řidič z povolání, zjistěte, co mu v autě chybí. Může to být držák na chytrý telefon a nebo třeba elektronická krabička na jídlo, ve které si může svůj oběd ohřát a nespoléhat se tak pořád na bagety z benzínky. 

Alkoholové dárky

Myslím si, že u této kategorie nemusím nic dodávat. Každý chlap si rád dá jednou za čas pivo nebo něco tvrdšího. Pokud ale máte doma opravdového gurmána, zkuste sáhnout po něčem, co si jen tak v supermarketu nekoupí. Nebo můžete zkusit vymyslet něco originálnější jako je třeba vlastní směs na přípravu ginu, domácí výčep a nebo nějaké zábavné alkoholové hry, u kterých se zabavíte nejenom na chatě. 

CD

I když si v dnešní době většina lidí pustí písničky na Spotify nebo na YouTube, není nad to mít doma album od vašeho oblíbeného interpreta, kterého jejím zakoupením zároveň i podpoříte. Navíc teda nevím, ja váš tatínek nebo děda, ale ti moji jsou v tomhle ohledu stále dost "oldschool" a dávají přednost klasice.
1. Viktor Sheen     2. Queens      3. Karel Gott


Čím se zavděčíš každému?

Knížka

Dárkem jako je knížka nikdy neurazíte a nešlápnete vedle, pokud teda víte, že daná osoba knížky ráda čte. Zjistěte si, jakého má oblíbeného autora, žánr a nebo jakou knihu má už dlouho na wishlistu. Chybu neuděláte ani v případě odborných či rozvojových knih a nebo třeba kuchařek, které se doma určitě neztratí (pokud nejste jako moje máma, která tu svoji z minulých Vánoc někam založila a teď neví, kde je :D)

1. Království     2. Cukrfree     3. Umění být zdráv

Licence 

Každý máme nějaký oblíbený film či seriál, na který můžeme koukat pořád dokola a nikdy nás neomrzí. A vsadím se, že spoustu z vás má i pár licencovaných věcí doma. Ať už se jedná o tričko s potiskem, hrnek nebo třeba sběratelskou figurku. Fantazii se meze nekladou a na internetu se dá sehnat opravdu cokoliv, stačí jen zapátrat. 

Nejznámější e-shopy, které nabízí licence jsou House, Cropp, Sinsay, Reserved, Pull&Bear a něco málo najdete i na H&M. 

Sportovní příslušenství 

Fitka a všechny sportovní areály jsou momentálně zavřeny, což skvěle nabádá ke cvičení z domu. Sportovní příslušenství bývá cenově velmi přijatelné (hlavně v Decathlonu), takže si jej mmůže dovolit prakticky každý. Základní vybavení jako jsou činky, podložka na cvičení nebo švihadlo by doma chybět neměly. Pokud přemýšlíte, že byste chtěli vyzkoušet nějakou sportovní aktivitu, sáhněte třeba po pálkách na badminton.

1. Badmintonová sada     2. Odporovací gumy     3. Činky

Poukaz

Pokud opravdu nevíte, co byste dotyčnému nadělili, poukaz to jistí. Můžete vybrat poukaz do určitého obchodu, do kadeřnictví či jiných služeb a nebo darovat nějaký zážitek. Se zážitkovými poukazy si můžete vyhrát a předat je originálnějším způsobem. Mě třeba minulý rok přítel dal lístky do Warner Bros studií, kde se natáčel Harry Potter, ale místo toho, aby mi vstupenky dal do obálky, vytvořil dopis z Bradavic adresovaný mě samotné, kde se nacházel čas a místo odletu. 

Vánoční motiv

Člověka, co miluje Vánoce určitě nadchnete jakýmkoliv vánočním kouskem, ať už se jedná o oblečení či dekorace. Já si třeba poslední roky přeju na vánoce hlavně nové papuče, protože mi je náš pes vždycky za ten rok stihne zničit. A to ani nemluvě o ponožkách, kterých prostě nikdy není dost. 

1. Vánoční papuče     2. Vánoční pyžamo     3. Vánoční ponožky 


A co vy, jak jste na tom s vánočními dárky? Máte už všechny nakoupené a nebo vás nákupy teprve čekají? :)

SHARE:

3 komentáře

  1. já už mám teda dárky dávno nakoupené, ale šperkovnici i ten stojan na kořenky si asi koupím pro sebe 😂 to jsou presne veci po kterych uz koukam dlouho a chybi mi

    OdpovědětVymazat
  2. a presne takove korenky a sperkovnici bych potrebovala pro sebe! sperku mam teda hrozne malo, ale valim to na talirku a prasi se mi na ne, coz neni dobre

    OdpovědětVymazat

Blog Design Created by pipdig