středa 4. září 2019

MAXIMUS RESORT - NEJLEPŠÍ WELLNESS?


Maximus Resort jsme si s přítelem zamilovali hned poprvé, co jsme jej navštívili, a proto bych Vám dneska ráda přiblížila a ukázala, jak to tam vypadá a jak to tam vůbec celé funguje. Tak jdeme na to!


Úplně první tip, co ode mě dostanete je ten, že se určitě vyplatí Maximus navštívit v dopoledních hodinách a to hned ze dvou důvodů. Ten první je, že tam nebude tolik lidí a tak se vám může stát, že budete mít nějaké sauny úplně pro sebe. A druhý důvod je ten, že vás to vyjde levnějc. Jelikož s přítelem studujeme a máme platné ISIC průkazy, tak to máme ještě o něco levnější než je klasický vstup. Ceny se samozřejmě liší tím, jak dlouho budete chtít vevnitř být - doporučuju alespoň 2 hodinky, my jdeme občas i na 3, protože nemusíme pak nikam spěchat a můžeme si tam klidně odpočinout na lehátku, ale myslím si, že ty 2 úplně vklidu stačí.:)

Pokud jste zde nikdy nebyli, tak se nemusíte bát, protože na recepci jsou velmi milé slečny, které vám vše řeknou a vysvětlí, jak to tam chodí. Dají vám ručník s prostěradlem a silikonové hodinky, kterýma si jednak uzamčete skříňku a druhak s nimi budete platit na baru. Velká výhoda je, že se vám čas počítá až když vyjdete ze šatny a projdete turniketem, tudíž si pak můžete třeba i umýt a vyfénovat hlavu a nikam nespěchat, protože v šatně už se vám žádný čas neodečítá. 

Šatna - najdete zde i několik fénů, odličovací tamponky včetně samotného odličovacího mléka či vatové tyčinky do uší
Hned co projdete přes turniket, tak se dostanete do Wellness plavkové zóny. Najdete zde výřivky,  vnitřní i venkovní bazén s různými masážními křesly a také odpočívárnu. My tuhle zónu vždycky přeskakujeme, protože je to pro nás nuda, ale spousta lidí si zde koupí nějaký drink a jde s ním relaxovat do bazénu či do výřivky. 

Odpočívárna nabízí spoustu houpacích křesílek a lehátek, kam se primárně vlezou dva - takže si tam můžete zarelaxovat se svou drahou polovičkou a nebo se tam prostě jen roztáhnout sami. [haha]
Odpočívárna

Když projdete dalším turniketem, dostanete se do již "bezplavkové zóny", tady ještě plavky mít můžete, protože se tam nachází i převlékárna, ale pokud půjdete do sauny nebo do ovlažovacího bazénku, tak pouze v prostěradle a nebo úplně naked. 
V celém areálu se nachází 12 jak venkovních tak i vnitřních saun. Najdete zde např. Tichou saunu s panoramatickým výhledem na venkovní areál, Medovou saunu, Bylinnou chýši a mnoho dalšího - je opravdu z čeho vybírat a určitě si po čase najdete své oblíbence. V každé sauně je hned několik přesýpacích hodin, které si můžete ihned po příchodu otočit a nemusíte si tak sami hlídat čas, který v sauně strávíte. Doporučená doba je max. 15 minut, my ale většinou odcházíme už po cca. 10 minutách (záleží také, kolik má sauna stupňů). 

Pokud se rozhodnete Maximus navštívit, tak nesmíte vynechat tzv. Saunové ceremoniály. Konají se ve velké sauně a vždy mají nějaké téma. Většinou jsou spíše relaxační a trvají od 10 do 15 minut. Uvádí ji saunový mistři, přičemž si vždy přichystají 3 velké ledové koule, které jsou napuštěné konkrétní esencí. Ty postupně hážou na rozžhavené kamení a následně pomocí ručníku či velkého vějíře rozvíří vzduch i esenci po celé sauně. Jelikož se tímhle zvyšuje vlhkost a tudíž i pocitová teplota v sauně, můžete kdykoliv ceremoniál opustit, popřípadě vám nabídnou led či peeling na osvěžení. My jednou zažili ceremoniál, kde nám mistr pustil písničky od Queenů a celá sauna zpívala nebo si tancovala do rytmu. [haha]





Pokud trpíte na nízký nebo vysoký tlak, tak je lepší si vždy sedat na nejnižší schodek, popřípadě si můžete i lehnout. Já sama mám hodně nízký tlak a musím se vám přiznat, že mi to zezačátku taky nedělalo moc dobře, ale pokud jdete na vše pomalu a nic nepřeháníte, tak se není čeho bát. Po mé asi třetí návštěvě už bylo vše v naprostém pořádku a nijak mdlo se mi nedělalo. Nezapomínejte ale také na pitný režim! V areálu najdete hned několik barů, které nabízí především nealkoholické nápoje. Nejlepší volbou je ale stejně obyčejná voda nebo jejich domácí limonády - mají tady tu nejlepší malinováou limonádu, jakou jsem kdy pila a jenom za 69,- Kč! 


Doufám, že jsem na nic nezapomněla a sepsala jsem vám sem všechny tipy, co jsem chtěla. Pokud byste měli jakékoliv otázky, můžete se ptát dole v komentářích. Tak co, navštívili byste Maximus? 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig